luni, 26 noiembrie 2007

Romanu’ si mobilu’

Doamne mare e gradina Ta! Ma aflam deunazi in tramvaiul 41 si mergeam linistita spre Casin cand deodata aud un domn (in jur de 40 si ceva de ani) tipand cu patima la un telefon mobil : “Domne’ da io cand il pun pe zero nu se intampla nimic..” Tipu’ cred ca era electrician..Telefonul tipa la randul lui inapoi de-l auzea tot tramvaiul !! Era pe speaker. Cu atat mai jenant cu cat tramvaiul nu era foarte plin si se auzea cu brio peste tot.

In alta zi mi s-a intamplat sa asist la o discutie intr-un domn care explica foarte nervos si chiar urland ca exista doua etaje de unde poate desfunda : pe la etajul 2 si pe la etajul 5. Probabil ca era vorba de toboganul de la ghena.. Si uite cum au discutat ei asa vreo 5 minute pana am coborat.

Bineinteles ca mai sunt si momentele memorabile in care vii obosit seara spre casa, inghesuit, flamand si incepe sa sune telefonul cuiva. Al cui? Nimeni nu stie. Toata lumea trage priviri mai mult sau mai putin insistente asupra posibililor acuzati de aceasta poluare fonica dar totusi nimeni nu se simte. Si telefonul continua sa sune. Si suna. Si Suna. SI SUNA!!! Dupa cateva secunde agonizante se aude o voce nevinovata care pune capat suferintelor noastre. Alo? Bla bla bla si incepe sa vorbeasca…

As putea continua cu expemple de acest gen dar sunt sigura ca si voi v-ati confruntat cu numeroase situatii de acest gen..Ce nu inteleg eu este de ce oamenii isi tin telefonul pe speaker si vorbesc atat de tare ? De ce il duc la gura cand vor sa spuna ceva? De ce nu isi dau telefonul pe vibratii ca sa nu auda toata lumea soneriile lor inspirate? Si mai ales…De Ce sunt nevoita sa ascult manele date la maxim de pe telefonul mobil al tiganilor?!? In fine, nu am cum sa fac nimic in privinta aceasta, asa ca o sa imi reprim in continuare sentimentele de furie la adresa acestor… hai sa le spun oameni si o sa merg mai mult cu metroul..Poate acolo e mai bine..!!

2 comentarii:

Nopol spunea...

Sa vezi cum e dimineata cand abia te-ai trezit si pleci spre munca, inca naucit de somn si langa tine se aseaza unu' care are asa, o stare "fresh" si chef sa asculte manele, si da drumul tare la telefomul mobil, ca na' sa asculte toata lumea ce "clasici" are el pe telefon...
Si asta in urechea ta, evident...

Ioana Mihalcea spunea...

Si mai si "canta"! Unde mai pui ca se mai converseaza si cu "tovarasu'" lui din celalalt capat al tramvaiului